19 maart   onze 10e interreligieuze bijeenkomst in het Alevitisch Cultureel Centrum Schiedam.

Albardastraat 67, Schiedam.

inloop 14.00 uur 

sluiting 17.00  uur

 

 

klik hieronder de link aan voor  het filmpje van 21 september 2022 de interreligieuze bijeenkomst in het islamitisch centrum Schiedam. 21  September internationale dag van de Vrede. 

 

 

https://schie.nu/nieuws/14567/zes-religies-voor-de-vredesweek-bijeen-in-islamitisch-centrum

Interreligieuze bijeenkomst op 26 juni 2022 in de Oud-Katholieke kerk op de Dam 28, inloop 14.00 uur, aanvang 14.30 uur. Thema “Een nieuw Begin” weet u welkom


Op 1 november is er een coronaherdenking van 19.00 tot 20.00 uur in de Grote Kerk.

1 november coronaherdenking

 

Op 26 september waren we te gast in het gebouw van het Apostolisch Genootschap

Thema 31 januari 2021:          “Ontmoeten en ontdekken: verbinden”

 Interreligieuze verkenningsbijeenkomst 31 januari 2021   

Op 31 januari 2021  aanstaande zijn we van harte welkom in het gebouw van Het Apostolisch Genootschap aan de Lindeijerstraat voor de vierde interreligieuze bijeenkomst met alle Schiedammers die willen meewerken aan verbinding.

Per keer delen zeven mensen  vanuit  hun traditie hun bezieling met alle aanwezigen. Dit houdt in dat er per keer andere mensen vanuit hun geloofsovertuiging meedoen. Het belooft ook deze keer een niet alledaags programma te worden. We hopen dat u er enthousiast van wordt, zodat u ook een vervolgbijeenkomst niet wilt missen en wellicht een bijdrage kan leveren.

Aanmelden

We zijn te gast in het gebouw van het Apostolisch Genootschap. In verband met corona is vooraf aanmelden noodzakelijk. U kunt dat doen via de link Boekeenbezoek.
Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 30 januari. Meld u tijdig aan want het aantal zitplaatsen is beperkt.

Livestream

Voor degenen die de bijeenkomst liever op afstand willen volgen of die willen deelnemen aan de bijeenkomst maar voor wie geen plaats meer is, is een livestream beschikbaar.
Via de link (link) kunt u vanaf 15.15 uur inschakelen.

Aanvang 15.30  uur

 Adres :  Lindeijerstraat 5

 Afsluiting 16.30 uur.

Interreligieuze verkennings bijeenkomsten in 2020

In samenwerking met de Vrijzinnigen Schiedam, leden van de Bahá’i gemeenschap en leden van de werkgroep Vredesweek Schiedam organiseren we 2 tot 3 keer per jaar een interreligieuze bijeenkomst. We zijn reeds te gast geweest bij de Vrijzinnigen Schiedam op de Westvest, bij de Jacobuskerk ( alleen niet fysiek vanwege corona, wel via een tweetal zoom bijeenkomsten).

op 21 september van dit jaar waren we bij de protestantse gemeente Kethel.

 

  Ontstaan dialoog in Nederland

In Rotterdam werd de Dag van de Dialoog bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen op het World Trade Center  in Amerika op 11 september 2001. Rotterdam gaf de aftrap, daar bleek dat Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen leren elkaar beter kennen. Nieuwe inzichten ontstaan en issues komen boven tafel. De basis van de nationale Dag van de Dialoog was ontstaan.

Vele steden volgden dit idee, waaronder Schiedam in 2002.

In 2006 namen twee betrokken partijen uit Rotterdam en Amsterdam het initiatief om het concept van de Dag van de Dialoog over te dragen aan andere steden. Op www.nederlandindialoog.nl is te zien in welke andere steden de Dag van de Dialoog georganiseerd wordt.

Stichting Meredia heeft ook haar eigen manier gevonden om dialoogactiviteiten te organiseren.  Het hele jaar door organiseren wij bijeenkomsten waarbij altijd het doel voorop staat: mensen vanuit diverse culturen en religies met elkaar in contact te brengen.

Bekend maakt bemind

 

Stichting Meredia organiseert dialoogactiviteiten het hele jaar door. Voor eenmalige activiteiten zie de agenda van deze site. 

Schilderworkshops

De schilderworkshops starten met een dialoog naar aanleiding van een thema, daarna gaan we schilderen. Aan het eind kijken we naar datgene wat geschilderd is en praten we daarover.  We werken naar een expositie toe in november tijdens de week van de dialoog.

  • Elke 2e woensdagochtend van de maand workshop schilderen o.l.v. Juan Heinsohn, van 10.00 tot 12.00 uur. Inloophuis De Wissel, Broersveld 123b Op de volgende data: 12 april, 10 mei, 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 september, 11 oktober.
  • Elke 4e woensdagavond van de maand workshop schilderen o.l.v. Juan Heinsohn, van 19.00 tot 21.00 uur. Inloophuis De Wissel, Broersveld 123b. Op de volgende data: 26 april, 24 mei, 28 j uni, 26 juli, 23 augustus, 27 september, 25 oktober .

Huiskamerdialogen

De huiskamerdialogen zijn gespreksgroepen van maximaal 8 mensen, waarbij 4 oude en 4 nieuwe schiedammers aanwezig zijn en we naar aanleiding van een van te voren bepaald thema in dialoog gaan. Steeds op wisselende adressen bij schiedammers thuis.

  • Elke 1e woensdagavond van de maand , huiskamerdialoog van 19.00 tot 21.00 uur. Wisselende locatie
  • Elke 2e donderdagavond van de maand huiskamerdialoog van 19.00 tot 21.00 uur. Wisselende locaties
  • Sinds juni 2019 zijn we gestart met een groepje, waarbij we met museum pas en/of Rotterdam ergens heengaan.

   bezoek van het Arboretum in Rotterdam.

Mandalatekenen

  • Elke 1e woensdagochtend van de maand tekenen we en kleuren we mandala’s
 
De dag van de Dialoog en dialoogactiviteiten in Schiedam worden mede mogelijk gemaakt door:

Rabobank, Gemeente Schiedam, Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. , Makelaarskantoor van der Eijk en Decokay Van Loenen Wonen en Verf.