Ontstaan dialoog in Nederland

 

In Rotterdam werd de Dag van de Dialoog bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen op het World Trade Center  in Amerika op 11 september 2001. Rotterdam gaf de aftrap, daar bleek dat Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen leren elkaar beter kennen. Nieuwe inzichten ontstaan en issues komen boven tafel. De basis van de nationale Dag van de Dialoog was ontstaan.

Vele steden volgden dit idee, waaronder Schiedam in 2002.

In 2006 namen twee betrokken partijen uit Rotterdam en Amsterdam het initiatief om het concept van de Dag van de Dialoog over te dragen aan andere steden. Op www.nederlandindialoog.nl is te zien in welke andere steden de Dag van de Dialoog georganiseerd wordt.

Stichting Meredia heeft ook haar eigen manier gevonden om dialoogactiviteiten te organiseren.  Het hele jaar door organiseren wij bijeenkomsten waarbij altijd het doel voorop staat: mensen vanuit diverse culturen en religies met elkaar in contact te brengen.

Bekend maakt bemind

 

Stichting Meredia organiseert dialoogactiviteiten het hele jaar door. Voor eenmalige activiteiten zie de agenda van deze site. 

 

Schilderworkshops

De schilderworkshops starten met een dialoog naar aanleiding van een thema, daarna gaan we schilderen. Aan het eind kijken we naar datgene wat geschilderd is en praten we daarover.  We werken naar een expositie toe in november tijdens de week van de dialoog.

  • Elke 2e woensdagochtend van de maand workshop schilderen o.l.v. Juan Heinsohn, van 10.00 tot 12.00 uur. Inloophuis De Wissel, Broersveld 123b Op de volgende data: 12 april, 10 mei, 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 september, 11 oktober.
  • Elke 4e woensdagavond van de maand workshop schilderen o.l.v. Juan Heinsohn, van 19.00 tot 21.00 uur. Inloophuis De Wissel, Broersveld 123b. Op de volgende data: 26 april, 24 mei, 28 j uni, 26 juli, 23 augustus, 27 september, 25 oktober .

 

Huiskamerdialogen

De huiskamerdialogen zijn gespreksgroepen van maximaal 8 mensen, waarbij 4 oude en 4 nieuwe schiedammers aanwezig zijn en we naar aanleiding van een van te voren bepaald thema in dialoog gaan. Steeds op wisselende adressen bij schiedammers thuis.

  • Elke 1e woensdagavond van de maand , huiskamerdialoog van 19.00 tot 21.00 uur. Wisselende locatie
  • Elke 2e donderdagavond van de maand huiskamerdialoog van 19.00 tot 21.00 uur. Wisselende locaties

 

Mandalatekenen

  • Elke 1e woensdagochtend van de maand tekenen we en kleuren we mandala’s

 

De dag van de Dialoog en dialoogactiviteiten in Schiedam worden mede mogelijk gemaakt door:

Rabobank, Gemeente Schiedam, Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. , Makelaarskantoor van der Eijk en Decokay Van Loenen Wonen en Verf.