Wenneker Cinema en sponsorenschenken kids een leuke filmmiddag

Vrijdag 13 juli wordt voor zestig kinderen en hun ouders geen pechdag, maar een geluksmiddag. De kinderen die ouders hebben met een (te) smalle beurs, zijn soms nog nooit naar een echte bioscoop geweest. Die middag gaan zij in Wenneker Cinema echter samen naar de leuke gezinsfilm ‘Mees Kees’ én krijgen zij een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Allemaal dankzij een flink aantal Schiedammers die gul gehoor gaven aan een sponsoroproep via Facebook. In september wordt nog een filmdag georganiseerd voor kinderen die in armoede opgroeien, want Omar de Graaff van 123vastgoed sponsort dan zelfs de kaartjes voor een volle zaal!

Oproep via Facebook

Stichting MeReDia en het WOT (Wijk Ontwikkelingsteam) Centrum-West organiseerden een paar maanden geleden een filmmiddag voor kinderen op en onder de armoedegrens. In het Algemeen Dagblad stond een mooi artikel met een prachtige foto van Dennis Wisse van Fotobureau Roel Dijkstra over de stralende kids die genoten van deze echte middag uit. Via de Facebookpagina Wist Je Dat in Schiedam werd spontaan een oproep gedaan om voor €5 per plek een kind nog eens naar de film te laten gaan. Daaraan werd grif gehoor gegeven en alle 60 zitplaatsen zijn inmiddels door gulle Schiedammers betaald.

Juiste kinderen

Organisatoren Gülsüm Isleyen van het WOT Centrum West en Fred van de Griendt van Wenneker Cinema zijn blij dat Stichting MeReDia, het WOT en Stichting Vluchtelingenwerk samen zorgen dat de juiste kinderen en hun ouders worden benaderd. “Voor sommige kinderen is de drempel te hoog als zij zonder hun ouder moeten gaan. Daarom hebben we ook een aantal plekken voor ouders beschikbaar.”

Goodiebags

Gülsüm Isleyen: “De kids krijgen een leuke goodiebag mee die is gevuld door Albert Heijn in het ABC-complex aan de Lange Kerkstraat, het SchiedamsBoekhuis.nl aan de Hoogstraat, Stichting NME (Natuur- en Milieu Educatie) aan de Harreweg, The Cheese Store aan het Land van Belofte, Vluchtelingenwerk Schiedam en DOCK! Samen maken we veel kinderen én hun ouders heel gelukkig!”